Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Turismen fortsätter att öka i Umeå

Enligt de senaste siffrorna från SCB har gästnätterna på hotellen i Umeå ökat med ca 4 procent januari tom juni 2015 jämfört med Kulturhuvudstadsåret 2014. För juni är ökningen drygt 8 procent jämfört med året innan. Det är framförallt den svenska marknaden som ökar.

Enligt Visit Swedens rapportering visar perioden januari – juni 2015 i hela Sverige på en total uppgång av antalet gästnätter med 8 procent, jämfört med 2014.

Umeå har idag betydligt fler rum jämfört med samma period förra året, vilket man tydligt kan se då det gäller kapacitetsutnyttjandet som visar en minskning med ca 7 procent.

Att intresset för Umeå som besöksmål fortsätter ser Visit Umeå på antalet besökare på webbplatsen visitumea.se. Sajten har under årets första sju månader besökts av totalt 430 000, jämfört med 2014 då antalet besökare var 315 000.

– Det är roligt att vi visar så positiva siffror med tanke på att Kulturhuvudstadsåret var ett riktigt bra år. Idag har vi betydligt fler rum att fylla så vi jobbar vidare med att sälja, marknadsföra och utveckla vår destination för att locka fler besökare. Turismen är en basnäring som genererar många arbetstillfällen till vår destination, säger Anna Wikholm Kjellberg vid Visit Umeå.

Mer information:

Anna Wikholm Kjellberg
vd
Visit Umeå AB
070-579 62 87

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag