Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Umeåbyrån Plakat i toppen av jämställdhetsindex

Branschtidningen Resumé skapar tillsammans med Add Gender AB varje år ett jämställdhetsindex för kommunikationsbranschen. Syftet är att lyfta fram fakta och framgångsfaktorer som kan göra branschen mer jämställd. I år tar kommunikationsbyrån Plakat hem två andra platser!

– Det är hedrande och visar att Plakat är en arbetsplats som tar dessa frågor på allvar, säger vd Anna-Karin Nilsson.

I årets jämställdhetsindex hamnar Plakat på andra plats både vad gäller Strukturen och Kulturen. Strukturen handlar om att byrån har mål, visioner och handlingsplaner på plats. Kulturen syftar på arbetsmiljö och den ambition och starka vilja som företaget visar upp.

– Det är naturligtvis kul att bli uppmärksammad på det här sättet, säger vd Anna-Karin Nilsson. Vi verkar i en relativt ojämnställd bransch, men för oss känns det väldigt självklart att hela tiden arbeta med jämställdhetsfrågan. Det är en given konkurrensfördel och helt nödvändigt för oss som ständigt arbetar med att kommunicera med en mängd olika målgrupper.

Samarbete med kommunen har hjälpt

Kommunikationsbyrån Plakat har under flera år hjälpt Jämställdhetsutskottet vid Umeå kommun med den externa kommunikationen och bland annat vunnit guld i den nationella PR-tävlingen Spinn för kampanjen "Jämställdhetsskatt". Ett samarbete som Anna-Karin menar också har gett byrån mycket kunskap i jämställdhetsfrågorna, vilket i sin tur också har lyft byråns interna medvetenhet kring dessa frågor.

– Vi är glada över silverplaceringen, men nöjer oss inte med det. Vi ser det som ett ständigt pågående arbete som på intet vis är slutfört, säger Anna-Karin Nilsson.

– Vi är glada över att Plakat valde att vara med byråbranschindexet i år. Det är både modigt och visar på insikt och ambition. Det är även kul att se att de siktar på ännu bättre resultat nästa år, och hoppas även på åren framöver. Jämställdhetsarbetet tar aldrig slut, säger projektledare Jessica Areborn från Add Gender

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag