Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Umeåstudent korad till Årets blivande entreprenör i Sverige

Meiju Vartiainen, student vid Handelshögskolan i Umeå, tog emot utmärkelsen Årets Blivande Entreprenör på Entreprenörsgalan Sverige 2016, arrangerad av Founders Alliance.

Tidigare på dagen hade Meiju, inför en jury bestående av medlemmar från nätverket, beskrivit sin lösning på hur man kan driva sitt företag till framgång utan att bränna ut sig. Meiju betonade vikten av balans mellan arbete och fritid och att man inte ska vara rädd för att ta hjälp av andra. Hon menar också att de utmaningar man som entreprenör stöter på längs vägen hjälper till att utveckla och stärka dig i arbetet och att det är viktigt att glädjas åt de små segrarna.

Motiveringen för vinnaren löd:

”Med en blandning av glädje, ödmjukhet och beslutsamhet ser denna person inga hinder för att uppnå sin entreprenörsdröm. Glöden och drivkraften gör att juryn ser en ung person med stor potential att bli en framtida företagsbyggare. ”

Meiju var mycket stolt och glad över utmärkelsen.

– Jätteroligt att vinna! Det ger en riktig energikick till mitt fortsatta arbete. Det var helt fantastiskt att träffa alla entreprenörer, och att få ta del av deras erfarenheter är jätteinspirerande, jag kan lära mig mycket av dem.

Landsomfattande tävlning

Entreprenörsutmaningen är en landsomfattande tävling kopplad till Entreprenörsboken, och som vänder sig till studenter med syftet att inspirera fler unga till entreprenörskap. Bakom tävlingen står entreprenörsnätverket Founders Alliance i samarbete med en rad studentorganisationer.

– Det är fantastiskt roligt och inspirerande att träffa en ung person med sådan drivkraft och framtidsvision som Meiju. Jag är övertygad om att hon kommer att gå långt med sina entreprenörsidéer. Vi är stolta över att få lyfta fram nästa generations entreprenörer som genom sitt företagsbyggande kommer att driva samhällsutvecklingen framåt, säger Niclas Carlsson, VD och grundare av Founders Alliance.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag