Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Unga DJ:s intar båset i Umeå

6–7 september är det dags för ungdomsfestivalen 2 days in Umeå på Umeå Folkets hus. Det är tionde året i rad som 2 days in Umeå anordnas. I år sköts DJ-båset av ungdomar som utbildat sig inom området.

Ungdomarna går årskurs 8 och 9 och kommer från olika delar av Umeå, bland annat Hörnefors och Ålidhem. Under 15 lördagar har de fått gå en grundläggande DJ-kurs av andra ungdomar som tidigare utbildat sig. De har även fått praktisk kunskap i skarpt läge genom att vara med i DJ-båset under två tidigare arrangemang.

– Det känns självklart att ett arrangemang för ungdomar ska ledas av ungdomar. Det är ett antal personer som kommer att turas om under kvällen i båset och när de inte står i båset kommer att sköta ljuset. Kurserna har varit riktigt lyckade och det finns idag ett stort intresse, säger Per-Erik Söderström, processledare för arrangemanget.

Festivalen arrangeras tillsammans med cirka 40 ungdomar. Förutom att delta i planeringen inför arrangemanget kommer de även att finnas på plats för att sköta kaféverksamheten, vara logevärdar och hjälpa till att anordna lanet.

Detta händer på 2 days in Umeå

Helgen bjuder på ett späckat schema med disco, uppblåsbara aktiviteter från Megazone, spelrum med både analoga och digitala spel och en öppen scen med dans- och musikuppträdanden. Det anordnas även ett lan som sträcker sig över hela helgen och under hela dygnen.

Festivalen riktar sig till ungdomar 13–16 år (födda 2003-2006).

One day in Umeå under dagtid

Under dagtid, kl. 10–16, kommer lokalerna på Umeå folkets hus användas av verksamheten Fritid för alla som riktar sig till personer med funktionsnedsättning. Det blir en heldag med massor med prova på-aktiviteter. Studion kommer att fyllas med olika typer av dans av U&ME Dance, Jamo Jamo, Balettakademin och disco med samma DJ:s som under kvällen. Det kommer även här att finnas en hel del digitala och analoga spel samt en öppen scen för framträdanden.

Mer information:

För mer information kontakta:

Per-Erik Söderström
processledare
Umeå kommun, fritid unga
per-erik.soderstrom@umea.se
090-16 48 32
070-693 61 22

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag