Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Vitec lanserar digital underskrift av hyresavtal

Nu behövs inga papper. Skriv istället under hyresavtalet med sms eller bank-id. Det är möjligt sedan Vitec lanserat digital signering av hyresdokument. 

Umeåföretaget Vitec lanserar som första leverantör av bygg- och fastighetssystem elektronisk signering av hyresavtal. Den första tillämpningen som erbjuds i samarbete med Scrive, Nordens marknadsledande lösning för e-signering, gör det möjligt för hyresgäster att skriva under och säga upp avtal på nätet.

Vitec Hyra är den första av Vitecs produkter där elektronisk signering av dokument byggs in. När hyresadministratören skapar dokumentet i Vitec Hyra väljer man enkelt om identifiering ska ske via SMS eller Bank-ID/Mobilt Bank-ID.

Miljövänligt

Elektronisk signering, e-signering, är en effektiv och miljövänlig hantering av avtalsdokument och håller samma juridiska validitet. E-signering gör övergången till det papperslösa kontoret möjligt genom att man kan hantera dokument elektroniskt i hela kedjan.

– Det här är en viktig affär för hela branschen. Digitalisering av avtal ger stora effektiviseringsvinster hos alla fastighetsbolag med hyresgäster som flyttar eller gör tillvalsbeställningar. Som en av de dominerande leverantörerna av fastighetssystem i Sverige är det glädjande att vi är först ut med att införa lösningen, säger Johan Kull, Affärsområdeschef Vitec Fastighet.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag