Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Välkommen till Umeå!

Umeå är en ungdomlig stad med rikt kultur- och nöjesutbud samt vacker natur. Till Umeå är det alltid lätt att komma! Två Europavägar möts i staden och busstationen är den mest trafikerade i norra Sverige. Det går utmärkt att flyga med något av de fyra flygbolagen som trafikerar Umeå och vår flygplats är bara tio minuter från stan. Med tåg kommer man såväl norrifrån som söderifrån. Färjan från Vasa i Finland tar fyra timmar. Välkommen till oss i Umeå!

Besökare och turist

Turistbyråns webbplats ger dig tips på boende, restauranger, evenemang, barn- och naturaktiviteter med mera. Här kan du även boka hotellrum, stuga, boende på vandrarhem eller en spännande aktivitet!

Läs mer på www.visitumea.se

Kongresser, möten och konferenser

Utbudet på kongresslokaler, möteslokaler och gruppaktiviteter är stort i Umeå. Det finns mötesplatser för små och stora möten, centralt eller ute i naturen, vid älvar och vid havet. Via visitumea.se hittar du anläggningar i hela Umeåregionen.

Läs mer på www.visitumea.se

Umeå erbjuder!


I Umeå finns det 18 olika hotell med 1 500 hotellrum, generöst med möteslokaler, en mängd olika restauranger med både lokala och internationella specialiteter, brett utbud av nattklubbar och norra Sveriges bästa shopping!

I Umeå finns även en av nordens största idrottsanläggningar, Norrlandsoperan, en rad festivaler och mycket annat så här hinner du inte ha tråkigt!

-----------------------------------------

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag