Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Varumärkesplattformen

En plats varumärke ägs av ingen utan skapas av alla. Det håller vi i minnet när vi jobbar med Umeås platsmarknadsföring.

På Näringslivsservice arbetar vi med det systematiska platsmarknadsföringsarbetet för Umeå. Vi genomför undersökningar som följer ordnade vetenskapliga metoder men ligger också med örat mot marken för att förstå vad som kännetecknar Umeå och vad platsen behöver. Detta är vad vi vet.

Umeå är en progressiv förebild. En plats som lever i ett internationellt sammanhang. Här finns det företagare, forskare, kulturaktörer, idrottsaktörer och medborgare som brinner för att hitta lösningar på lokala och internationella utmaningar som faktiskt gör världen lite bättre.

Vi tror att det krävs många begrepp för att beskriva en plats. En plats har för många målgrupper för att bara jobba med ett uttryck.

I Umeås varumärke arbetar vi med tre begrepp som vi tycker är extra viktiga att kommunicera.

I Umeå är det nära. Nära mellan människor. Nära mellan olika aktörer. Här samarbetar vi för gemensamma mål. Det har vi gjort länge. Vi tror att det är därför som vi har en snabb tillväxt och uppfattas som en bra stad att leva och verka i. Att vi också bygger för 5- kilometerstaden vilket betyder att vi ska bo närmare är ytterligare ett steg i denna riktning.

I Umeå finns många entusiastiska människor. Sådana som är dedikerade sina idéer. Passionerade för sina projekt. Hängivna sina ideal. Allt detta engagemang skapar en puls det är lätt att dras med i. Har du en idé – utveckla den!

I en stad med ett rikt kulturliv, två universitet och framgångsrika företag är det inte konstigt att vi möter ett stort mått av kreativitet. I Umeå är många med i skapandet av olika projekt. Här finns ett innovativt förhållningssätt till nya idéer. Att hitta nya lösningar på gamla problem är vad vi strävar efter i Umeå.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag