Information om coronavirus: Skärpta råd i Västerbotten

Följ skärpta lokala råd från Folkhälsomyndigheten och Region Västerbotten. Gör vad du kan för att hjälpa till att bromsa den ökande spridningen av covid-19 i länet. Ditt val gör skillnad!

Information om coronavirus: Skärpta råd i Västerbotten

Följ skärpta lokala råd från Folkhälsomyndigheten och Region Västerbotten. Gör vad du kan för att hjälpa till att bromsa den ökande spridningen av covid-19 i länet. Ditt val gör skillnad!

Barn och äldre kvinna läser en bok

Korttidsvikariat

Är du intresserad av att söka ett extrajobb? Umeå kommun driver många verksamheter där det finns behov av korttidsvikarier och tillfälliga resursförstärkningar.

Vill du få arbetslivserfarenhet under studietiden och samtidigt dryga ut studielånet? Eller har du tagit ut din examen men inte fått fast anställning än? Kanske är du nyfiken på hur det är att jobba i olika verksamheter? Då är det dig vi söker! Vi behöver vikarier som kan gå in på kort varsel inom kommunens olika verksamhetsområden för att stötta upp när delar av den ordinarie personalen inte finns till förfogande.

De verksamheter som just nu är i behov av extrapersonal är

 • Förskolan, grundskolan och gymnasiet
 • Vård och omsorg

För att bli aktuell som vikarie hos oss ska du söka tjänsten som korttidsvikarie eller extrajobb inom de områden du är intresserad av. Längre ned på sidan finns direktlänkar till annonserna. Du hittar också tjänsterna på www.umea.se/ledigajobb.

Du lägger själv in de tider du kan jobba och gör intresseanmälningar på de pass som behöver tillsättas i din egen kalender. Det kan vara både dagtid, kvällar, helger och nätter. Kvällar, helger och nätter förekommer främst inom vård och omsorg. Tiderna matchas sedan med verksamhetens behov. Din anställning administreras av Bemanningscentrum/ äldreomsorgens rekryteringscentrum.

När du gjort din ansökan till korttidsvikarie/extrajobb går vi igenom din ansökan för att bedöma dina meriter. Därefter kallar vi de kandidater som utifrån de behov som finns i verksamheterna till intervju. Vi går igenom alla ansökningar och hör av oss så fort vi har ett besked att lämna. Återkoppling sker ofta via mejl.

I aktuell annons står kontaktuppgifter till vem/vilka som ansvarar för rekryteringen och deras kontaktuppgifter.

Nej tyvärr. Alla ansökningar ska in digitalt via vårt rekryteringssystem. Som vikarie inom skola, och/eller vård och omsorg administreras din ansökan och anställning av bemanningscentrum/ äldreomsorgens rekryteringscentrum.

Har du skyddad identitet och vill söka jobb inom Umeå kommun? Ta kontakt med jobbsupport som kommer att guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Se kontakt nedan.

 • Kontakt

  Jobbsupport

  Svarar på frågor om jobb inom kommunen, hjälp med ansökan. Questions, application help.

  090-16 10 99 jobb@umea.se

  Telefontid måndag–fredag, klockan 09.00–15.00 (lunchstängt klockan 11.30–13.00)

 • Kontakt

  Bemanningscentrum skola

  Svarar på frågor om att jobba som vikarie inom skolan

  090-16 12 00 bcskola@umea.se

  Telefontid måndag–torsdag klockan 07.00–16.30 (lunchstängt klockan 12.00–13.00), fredag klockan 07.00–15.00 (lunchstängt klockan 12.00–13.00)

 • Kontakt

  Rekryteringscentrum äldreomsorg

  Svarar på frågor om att jobba som vikarie inom äldreomsorgen

  090-16 10 86 rekryteringao@umea.se

  Telefontid måndag klockan 09.00–12.00, onsdag klockan 09.00–15.00 (lunchstängt klockan 12.00–13.00), fredag klockan 09.00–12.00. Ingen telefontid tisdag och torsdag.

 • Kontakt

  Bemanning Stöd och omsorg

  Svarar på frågor om att jobba som vikarie inom stöd och omsorg

  090-16 10 82 bemanningso@umea.se

  Besöksadress

  Stadshuset
  Skolgatan 31A

  Telefontid måndag–fredag, klockan 06.30–16.30 (lunchstängt klockan 12.00–13.00)

Sidan publicerades