Startsida

Keramikkurs, start 20 januari

Välkommen till en spännande kurs i keramik! Här får du lära dig olika tekniker inom keramiskt arbete. Du lär dig att skapa föremål genom att kavla, skulptera och dreja. I kursen ingår även dekorations- och glasyrteknik.

Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete med ledning av erfaren lärare. Den lera som används är stengodslera av hög kvalitet. Den bränns i höga temperaturer och passar utmärkt till både skulptur och bruksföremål. Glasyrförrådet är stort och alla är godkända ur miljösynpunkt.

Du får även lära dig att dekorera dina alster genom att använda engobe, underglasyr, oxider och stämplar mm.

Keramikverkstaden är stor med rejäla arbetsytor och utrustad med sex elektriska drejskivor. Här finns alla verktyg du behöver samt ett stort utbud av glasyrer och övrigt material.

Kursen vänder sig till både nybörjare och fortsättare. Undervisningen är individuellt anpassad och du får arbeta med moment som är anpassade till din kunskapsnivå och dina förutsättningar.Datum 
Måndag 20 januari samt 27 januari
+ glasering ca 1,5 timmar enligt överenskommelse mellan lärare och deltagare.

Tid
Klockan 18:00-21:00

Plats
Keramikverkstaden, Folkuniversitetet, Nygatan 43

Ledare
Ingela Bäckman

Kostnad
900 kronor (tillkommer kostnad för material 60kr/kg)

Betala via Swish 123 041 6719 alternativt BG 5904-2093 efter du fått bekräftelsemejl att aktiviteten blir av, dock senast dagen före aktiviteten.

Övrigt
Inga förkunskaper krävs


Mer information om Folkuniversitetet

Denna aktivitet är en del av Sporrens jubileumsår och symbolen till höger återfinner du på Sporrens bingobricka. Spela bingo via ditt deltagande i Sporrens aktiviteter under 2020 och ta chansen att vinna fina priser!

Om det är fullbokat men du ändå vill anmäla ditt intresse går det bra att skicka ett mejl till sporren@umea.se där du anger ditt namn, mobilnummer, mejladress och arbetsplats, så skriver vi upp dig på en reservlista ifall någon lämnar återbud efter anmälan. Om så sker meddelar vi dig via mejl.

Det finstilta: Vid frånvaro (ej anmäld inom 24 timmar från aktivitetstart) debiteras anmäld deltagare 900 kronor. Sporren förbehåller rätten att eventuellt ställa in evenemanget på grund av för få anmälda (minst 8) och om så sker aviseras det via mejl till anmäld deltagare.

Vi ber dig att inte använda starka dofter, t ex parfym, hårspray eller liknande på grund av eventuella allergier/överkänslighet hos deltagare och utbildare när du deltar på Sporrens aktiviteter.

När du anmäler dig som deltagare samtycker du till att vi sparar och använder din mejladress för att skicka bekräftelse och information.
Vi delar inte mejladressen med någon annan. Vi sparar mejladressen sex månader efter avslutat årsmöte.

Dela med dig:

Symbol i Sporrens aktivitetsbingo Sporrens aktivitetsbingo

Jubileumsaktivitet

Symbolen ovan återfinner du på Sporrens bingobricka.


Spela bingo via ditt deltagande i Sporrens aktiviteter under 2020 och var med och vinn fina priser!