Dela

Foto: Tordleif Hansson

Årets konferens 2016

Den årliga konferensen för Sveriges kommuners fritidsföreningar hölls i år i Umeå. Umeå kommuns personalförening Sporren stod som värd efter att ifjol tagit hem priset som Årets Fritidsförening 2015.

Sporren bjöd representanter från 19 olika kommuner på en utmaning i att arbeta med framtidens personalförening (hur ser den ut 2021?), guidning genom centrala Umeå (i ösregn), ett besök på Guitars museum och middag på Översten. Men även musikunderhållning, frågesport och föreläsningar. Det blev två dagar fyllda av information, reflektion och en massa nya idéer.

Vinnare av Årets Fritidsförening 2016 är Värnersborg kommuns personalklubb. Stort grattis från Sporren!


Klicka här för mer information om kommunanställdas fritidsförbund...

Olof Röhlander

Foto: Tordleif Hansson

 

Föreläsningarna

Mentaltränare Olof Röhlander talade bland annat om att inte ta dagen som den kommer, vikten av att ta en chans och om den låga effekt som 'hålla tummarna' har. Olofs motto är - Framrutan ska vara större än backspegeln.

Hjärnladyn Jenny Åkerman talade bland annat om att värna förvirringen, att det är roligt att göra fel under trygga omständigheter och att vi har alla lika många hjärnceller som det finns stjärnor i vintergatan.

Jenny lämnade följande hälsning till dig som lyssnade på henne i fredags:

Här är en länk till mina bilder >>>

Bläddra gärna igenom dem så snart du kan, och sedan då och då. Då påminns du om innehållet och informationen hamnar i långtidsminnet. Repetition är ju kunskapens moder!
Allt gott till er alla! Hoppas vi får tillfälle att mötas igen.
/Jenny

Jenny Åkerman

Foto: Tordleif Hansson

Korpens träning

Korpens pausgympa - Foto: Tordleif Hansson

Dela med dig:

Umeå kommun