Startsida

Bio i parken, 23 augusti

Välkommen till Umeå Europeiska Filmfestivals årliga utomhusbio i Döbelns park!Sporren tipsar om gratis bioupplevelse med filmen Fucking Åmål.

Datum
Fredag 23 augusti

Tid
21.00 - ca 22.45

Plats
Döbelns park

Kostnad
GRATIS


Kvällens långfilm är Lukas Moodyssons debutsuccé Fucking Åmål. Berättelsen om tonåringarna Agnes och Elin som växer upp i "fucking jävla kuk-Åmål" fick ett enormt genomslag vid premiären 1998 och har sedan dess en självklar plats i den svenska filmhistorien. Innan långfilmen börjar visas den lokalproducerade kortfilmen Skolsyrran som vann Storspoven vid Umeå Europeiska Filmfestival 2018.

Kvällens program:
21:00 – kortfilm: Skolsyrran (13 min)
21:15 – långfilm: Fucking Åmål (89 min)

Om långfilmen:
Fucking Åmål (Lukas Moodysson, Sverige, 1998, 89 min, svenska med engelska undertexter)
Elin har hånglat med ungefär 70.000 killar, och tycker allt är tråkigt. Hon längtar efter att något ska hända. Jessica är tillsammans med Markus, som tycker att han är tuffast i hela Åmål. Johan är Markus bästa kompis och han är kär i Elin, men hon tycker han är töntig eftersom han kör moppe trots att han går på gymnasiet. Agnes är ensammast i hela världen, och hon är så förälskad i en viss person att hjärtat nästan går sönder.

Om kortfilmen:
Skolsyrran (Anna Brodin och Frida Sandberg, Sverige, 2018, 13 min, svenska med engelska undertexter)
Som ny skolsköterska på en gymnasieskola hamnar Sara i en maktkamp i undersökningsrummet med en 16-årig kille. De möts senare av en slump på en prova-på lektion i thaiboxning och maktkampen blir fysisk.


Kvällen startar klockan 21.00 i Döbelns park. Bio i parken är kostnadsfritt och öppet för alla. Det kommer att finnas popcorn och andra godsaker till försäljning.

Mer information på Facebook

Dela med dig: