Startsida

Bildkälla: Länsstyrelsen Västerbotten

Biosfärsinvigning, 17 augusti

Den 17e augusti, på nationalälvarnas dag, kommer det vara ett officiellt och högtidligt firande i Vindeln. Umeå kommun kommer såklart också att uppmärksamma detta! På Väven planeras denna dag ett firande fyllt med aktiviteter som fotoutställningar, spännande föreläsningar, ett seminarium på Kvinnohistoriskt museum med temat ”Kvinnor längs Vindelälven”, musikuppträdanden, barnaktiviteter, ett samiskt konst-performance m.m.

Datum
Lördag 17 augusti

Tid
10.00 - 16.00

Plats
Väven

Kostnad
GRATIS


Vindelälvsdalen från fjäll till kust har blivit utnämnt till ett biosfärområde. Ett biosfärområde är en väldigt prestigefull utmärkelse från UNESCO där området lyfts fram som ett modellområde för hållbar utveckling. Ledorden är stödja, bevara och utveckla. Idag finns det ca 690 biosfärområden i världen, varav fem stycken i Sverige. Vindelälven-Juhttátahkka är nu ett av de största och nordligaste biosfärområdet i världen, samt det enda där det bedrivs rennäring. Området omfattar sex kommuner: Vindeln, Vännäs, Umeå, Lycksele, Sorsele och Arjeplog.

www.greenumea.se/biosfar går det att läsa mer om biosfärområdet Vindelälven-Juhttátahkka och de invigningsaktiviteter som planeras den 17 augusti.

Håll också utkik efter ett kommande invigningsevent på Umeå kommuns facebook-kanaler!

Dela med dig: