Dela

Bildkälla: Gunnar Nordlund

Följ med till Bjuröklubb! 17 juni

Årets Sporrenutflykt blir en bussresa tillsammans med Västerbottens geovetenskapliga förening och Länsstyrelsen till det vackra och spännande Bjuröklubb som beskrevs redan på 1500-talet av vår siste katolske biskop Olaus Magnus.

Här guidas vi av Staffan Markström som bland annat berättar om områdets historia och låter oss både komma upp i fyren och in i kapellet.

Vi kommer också att vandra förbi Sillhällorna, Jungfrugraven och Svarthällorna ut till Grundskatan. Det är en promenad på ca 3 km i terräng som kan vara blöt och lite svår att gå i.

Det går bra att stanna kvar vid fyren om man vill följa med på resan men tycker att promenaden känns lång.

 

 

Datum 
Söndag 17 juni

Tid
Klockan 09.00 avgår bussen från Umeå Östra tågstation och
klockan 9.15 från Willys parkering på Ersboda.
Åter i Umeå cirka klockan 16.45

Plats
Bjuröklubb, Lövångers socken, Skellefteå kommun

Övrigt
Du väljer själv om du vill ta med egen lunch eller äta i caféet.
Kläder efter väder!

Kostnad

  • 50 kronor för Sporrenmedlemmar
  • 0 kronor för medföljande barn
  • 0 kronor för betalande medlemmar i VGF
  • 100 kronor för övriga medföljare

Betala via Swish 123 041 6719 alternativt BG 5904-2093 efter att du fått bekräftelsemejl att aktiviteten blir av, dock senast dagen för aktiviteten.


Först till kvarn gäller - anmäl dig nedan! 

 

Det finstilta: Vid frånvaro (ej anmäld inom 24 timmar från aktivitetstart) debiteras anmäld deltagare full kostnad. Sporren förbehåller rätten att eventuellt ställa in evenemanget på grund av för få anmälda (minst 10) och om så sker aviseras det via mejl till anmäld deltagare.

Ifall det är fullbokat men du ändå vill anmäla dig går det bra att skicka ett mejl till sporren@umea.se där du anger ditt namn, antal deltagare, mobilnummer, mejladress och arbetsplats så kan vi skriva upp dig på en reservlista ifall någon lämnar återbud efter anmälan. Om så sker meddelar vi dig via mejl.

Dela med dig:

Umeå kommun