Dela

Bildkälla: A. Adolfsson

Hur påverkar du din pension? 28 augusti

Sporren bjuder in till två informationstillfällen då du kan få information om pension. Detta första tillfälle riktar sig till alla som inte tänker på en framtida pension - du är fortfarande ung! Den andra träffen riktar sig till dig som börjar närma dig pension - du som är mer erfaren!

På önskemål från Sporrenmedlemmar har vi bjudit in kunniga pensionsexperter som kan hjälpa dig klargöra vad behöver du känna till om din pension? Hur kan du påverka ditt pensionssparande?

Vid första träffen kommer det att talas om grundläggande, generella frågor för oss kommunanställda.

Under en timme hanterar vi

  • Pension från staten (allmän pension) – orangea kuvertet
  • Tjänstepension ((A)KAP-KL)
  • Hur allt hänger ihop
  • Vilka delar i pensionssystemet ska man själv ansvara för (förvaltningen)
  • Hur kan man påverka pensionen positivt/negativt
  • Vilken betydelse har avgifter och avkastning
  • Vad är efterlevandeskydd/återbetalningsskydd - kostar det och vad finns det för alternativ

Sedan lämnas tid efter för frågor, men rör frågan dig personligen behövs tid för individuell information som då kan bokas till ett annat tillfälle.

 

 

Datum 
Tisdag 28 augusti

Tid
Klockan 15.00-16.30

Plats
Rådhusesplanaden 6, Jupiter

Övrigt
Denna information riktar sig till Sporrenmedlemmar under 50 år.
Det andra tillfället hålls av Pensionsmyndigheten och riktar sig till Sporrenmedlemmar 50 år och äldre. Datum för det publiceras senare.

Kostnad
50 kronor

Betala via Swish 123 041 6719 alternativt BG 5904-2093 efter att du fått bekräftelsemejl att aktiviteten blir av, dock senast dagen för aktiviteten.


Först till kvarn gäller - anmäl dig nedan! 

 

Det finstilta: Vid frånvaro (ej anmäld inom 24 timmar från aktivitetstart) debiteras anmäld deltagare full kostnad. Sporren förbehåller rätten att eventuellt ställa in evenemanget på grund av för få anmälda (minst 10) och om så sker aviseras det via mejl till anmäld deltagare.

När du anmäler dig som deltagare samtycker du till att vi sparar och använder din mejladress för att skicka bekräftelse och information.
Vi delar inte mejladressen med någon annan. Vi sparar mejladressen ett halvår efter avslutat årsmöte. När årsredovisning skett raderas lämnad information.

Om det är fullbokat men du ändå vill anmäla ditt intresse går det bra att skicka ett mejl till sporren@umea.se där du anger ditt namn, mobilnummer, mejladress och arbetsplats, så skriver vi upp dig på en reservlista ifall någon lämnar återbud efter anmälan. Om så sker meddelar vi dig via mejl.

Dela med dig:

Umeå kommun