Startsida

Bildkälla: Folkuniversitetet

Keramikkurs, 23 april

Välkommen till en spännande kurs i keramik! Här får du lära dig olika tekniker inom keramiskt arbete. Du lär dig att skapa föremål genom att kavla, skulptera och dreja.

I kursen ingår även dekorations- och glasyrteknik. Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete med ledning av erfaren lärare.
Den lera som används är stengodslera av hög kvalitet. Den bränns i höga temperaturer och passar utmärkt till både skulptur och bruksföremål.

Glasyrförrådet är stort och alla är godkända ur miljösynpunkt.

Du får även lära dig att dekorera dina alster genom att använda engobe, underglasyr, oxider och stämplar mm.

Keramikverkstaden är stor med rejäla arbetsytor och utrustad med sex elektriska drejskivor. Här finns alla verktyg du behöver samt ett stort utbud av glasyrer och övrigt material.

Kursen vänder sig till både nybörjare och fortsättare. Undervisningen är individuellt anpassad och du får arbeta med moment som är anpassade till din kunskapsnivå och dina förutsättningar.Datum 
Tisdag 23 april, 7 och 21 maj

Tid
Klockan 17:00-20:00

Plats
Keramikverkstaden, Folkuniversitetet, Nygatan 43

Ledare
Ingela Bäckman

Kostnad
800 kronor

Betala via Swish 123 041 6719 alternativt BG 5904-2093 efter du fått bekräftelsemejl att aktiviteten blir av, dock senast dagen före aktiviteten.

Övrigt
Inga förkunskaper krävs


Mer information om Folkuniversitetet


Det finstilta: Vid frånvaro (ej anmäld inom 24 timmar från aktivitetstart) debiteras anmäld deltagare 800 kronor. Sporren förbehåller rätten att eventuellt ställa in evenemanget på grund av för få anmälda (minst 8) och om så sker aviseras det via mejl till anmäld deltagare.

Om det är fullbokat men du ändå vill anmäla ditt intresse går det bra att skicka ett mejl till sporren@umea.se där du anger ditt namn, mobilnummer, mejladress och arbetsplats, så skriver vi upp dig på en reservlista ifall någon lämnar återbud efter anmälan. Om så sker meddelar vi dig via mejl.

Vi ber dig att inte använda starka dofter, t ex parfym, hårspray eller liknande på grund av eventuella allergier/överkänslighet hos deltagare när du deltar på Sporrens aktiviteter.

När du anmäler dig som deltagare samtycker du till att vi sparar och använder din mejladress för att skicka bekräftelse och information.
Vi delar inte mejladressen med någon annan. Vi sparar mejladressen ett halvår efter avslutat årsmöte. När årsredovisning skett raderas lämnad information.

Dela med dig: