Dela

Några tips inför det nya året

Inför jul och det nya året vill Sporren tipsa om smått och gott som kanske kan tillföra något för dig:  

 

 

 

  • Ge en julklapp till behövande - Hotel Uman som ingår i Nordic Chioce Hotels har nu en julklappskampanj 'Ensam julgran söker' som genomförs på samtliga 171 hotell som ingår i hotellkedjan (senast 18 december). Slå in din julklapp, märk med ev lämplig ålder och ta den till Hotel Uman. Alla paket vidarebefordras ut till barn och unga via olika hjälpande föreningar och organisationer i Umeå, bl.a. Kvinnojouren, Bakfickan, Öppen Gemenskap, kyrkan m.fl samt i vissa fall direkt till behövande familjer. 

 

  • Via minabibliotek.se kan du bland annat söka tillfällen för information och vägledning om du eller en vän vill lära er mer om Internet, datorer och vårt informationssamhälle

 

  • Du köpa Sporrens biobiljetter för endast 105 kronor styck - kanske som julklapp eller unna dig själv en mysig stund i biofåtöljen?

 

  • REKO står för Rejäl Konsumtion och är ett sätt att handla lokalproducerad mat, helt utan mellanhänder. Konsumenter och producenter har gått samman och startat en REKO-ring där råvaror och produkter säljs direkt från producent till konsument. Har du Facebook kan du gå med REKO-ring i Umeå. Sista utlämning för i år sker på torsdag, 20 december.

 

  • VisitUmea.se har koll på julkonserter, utomhusaktiviteter och mycket annat som händer i vår stad närmaste tiden

 

  • Lär dig mer om hur personer med funktionsvariationer har det runt om i världen och ge ett bidrag till Musikhjälpen - 2018 års tema: Alla har rätt att funka olika! Sporrens bössa 'Sporra till hälsa' är öppen även om Musikhjälpen-veckan är över.

 


Dela med dig:

Umeå kommun