Årets konferens 2016, Sporren Umeå

Den 29 och 30 september träffades representanter från 19 kommuner i Umeå för att delta i Sveriges kommuners fritidsföreningars 'Årets konferens 2016'.

Dagen mjukstartade med levande musik, rörliga lekar och frågesport av Korpen.

KAF konferens

Foto Tordleif Hansson

Sporrens ordförande Karin Öberg inleder konferensen med Saga om Sporren. och Kulturchef Fredrik Lindegren berättar om arbetet fram till Umeå Kulturhuvudstad 2014 och Personaldirektör Birgitta Forsberg avrundar med att berätta om Umeå kommun som arbetsgivare.

Med framtiden i sikte fick sedan deltagarna arbeta fram nomineringarna till Årets fritidsförening 2021. Fredrik Åberg inledde arbetet med en kort film från SKL innan deltagarna fick dra i gång grupparbetet. Här är en sammanställning av gruppernas nomineringar och en saga om Årets fritidsförening 2021.

Vid det här laget hade regnet börjat vräka ner och då var det dags för den guidade turen av centrala Umeå som avslutades på Guitars museum.

Middagen serverades på Stadshusets restaurang Översten med glada skratt, sång och dans. 

KAF konferens

Andra dagen inleddes med föreläsning av Hjärnladyn Jenny Åkerman (se hennes bildspel). Innan fikapausen så tog Korpen vid och höll en kort EFIT-pausgympa. Mentalcoachen Olof Röhlander höll sedan dagens andra inspirationsföreläsning. Sandra från Glädjefabriken fick avsluta med att tala om Sporrens bidrag till skolavslutningsfest för barnen på Norrlands Universitet sjukhus.

Konferensen avslutades på restaurangbåten Sjöbris i strålande sol med prisutdelning till Umeåquizets vinnare och nöjda deltagare som gick/åkte/flög vidare från Umeälven.

 

Bildspel från dagarna

 

Fyll gärna i vår korta utvärdering av Årets konferens 2016 nedan för att hjälpa nästa fritidsförening i arbetet med Årets konferens.

Dela med dig:

Umeå kommun