Startsida Umeå kommun

Om krav och funktioner i e-tjänsterna

E-service

På den här platsen finns de flesta av Umeå kommuns e-tjänster samlade på ett och samma ställe. Alla e-tjänster kräver inloggning med e-legitimation för att kunna skickas in digitalt.

Om du inte kan/vill logga in kan du konvertera e-tjänsten till en PDF-blankett och skriva ut den i en lokal skrivare, fylla i och underteckna den och sedan skicka in den till kommunen via post. Mottagaren av den informationen du skickar in är densamma du vänder dig till vid frågor om tjänsten.

Stöd för webbläsare

E-tjänsterna visas allra bäst i senaste versionen av webbläsaren. Om sidan inte visas korrekt eller om du får upp felmeddelanden, kan du behöva se över dina inställningar eller uppdatera din programvara.

E-legitimation & signering

E-legitimation är din elektroniska identitet som bekräftar för e-tjänsten att du är du. För oss är det viktigt att du som besökare känner dig trygg och säker när du använder våra e-tjänster. Att du vet att ingen annan skickar in information och utger sig för att vara dig. Du kan logga in med Bank-ID eller Foreign e-ID.

E-legitimation kan du få utfärdat av din internetbank. Vissa banker erbjuder e-legitimation till kunder som inte är internetbankkunder. På Skatteverkets hemsida hittar du samtliga utgivare av e-legitimation.

Om du får tekniska problem när du ska legitimera dig med en e-legitimation, ska du kontakta den som utfärdade din e-legitimation.

Personuppgifter

En personuppgift är all slags information som direkt eller indirekt kan knytas till en levande fysisk person. Det kan innebära namn, personnummer, adresser, IP-nummer med mera.

Har du någon gång lämnat personuppgifter till Umeå kommun så har du rätt att ansöka om ett registerutdrag som visar vilka uppgifter som finns registrerade om dig. Läs mer om Dataskyddsförordningen och dina rättigheter.

Cookies

Umeå kommun använder sig av webbläsarens funktionalitet på den här platsen för lokal informationslagring i syfte att hålla användaren inloggad och samla statistik om våra användares webbläsare för att underlätta vid felsökning.