Startsida Umeå kommun

Läs om politikernas beslut på webben

Vad bestämmer politikerna i Umeå kommun? Här på kommunens webbplats kan du läsa om beslut från kommunfullmäktige, nämnder och utskott, både i nyheter på webben och i protokoll från sammanträden.

Politiska beslut är bland de händelser vi berättar om, normalt samma dag som ett sammanträde hålls. Nyheterna publiceras under en av ingångarna i den gröna listen längst upp på webbplatsen, beroende på vad det handlar om. De viktigaste och mest aktuella nyheterna visas också på webbplatsens förstasida.

Protokoll efter justering

När protokollet från varje sammanträde har justerats
finns också det att läsa på webbplatsen:

Äldre protokoll

Normalt finns protokoll från innevarande år och föregående år att läsa på webbplatsen. Vill du läsa äldre protokoll, eller är intresserad av ett särskilt ärende, kontakta respektive sekreterare. Kontaktuppgifter finns på protokollsidorna.

Mer information

Sammanträdesdatum

Följ kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige, kommunens högsta beslutande organ, har öppna sammanträden. Du kan följa sammanträdena, via dator eller mobil, direkt eller i efterhand, eller som åhörare.

Sammanträdena hålls en gång i månaden (utom i juli) i fullmäktigesalen, Rådhusesplanaden 6.

Kommunfullmäktiges sammanträden annonseras i förväg i lokalpressen och här på kommunens webbplats.

Titta på webb-tv

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.