Startsida Umeå kommun
Föreningsregister

Föreningsregister

För att kunna ta del av föreningsbyråns tjänster, så som att ansöka om bidrag, boka lokaler för föreningstaxa och bli inbjuden till seminarier och kurser, så måste föreningen finnas med aktuella uppgifter i vårat föreningsregister. Föreningsregistret finns tillgängligt via Internet, se länk under Mer information.

Nyregistrering

Om ni vill registrera er förening i Umeå kommuns föreningsregister fyller ni i blanketten för nyregistrering av förening. Viktigt att ni även bifogar föreningens stadgar samt andra dokument som eftersfrågas i ansökan. Er ansökan behandlas sedan av handläggare på föreningsbyrån och svar erhålles inom fyra veckor efter att komplett ansökan inkommit. När registreringen är klar kan ni ta del av föreningsbyråns tjänster.

Ansökan om nyregistrering av förening

Omregistrering

Minst en gång varje år, helst efter årsmötet, måste man se över, uppdatera och godkänna så att uppgifterna stämmer. Detta kan man göra direkt via Internet om man har fått ett användarnamn och lösenord av föreningsbyrån. Detta kallas för att omregistrera sin förening.

Logga in

Gå in i föreningsregistret. Nästan längst ner på sidan ska du klicka på en länk som heter "Vill du se/administrera era föreningsuppgifter. Klicka här". När du gjort det kommer du till ett inloggningsformulär där du kan logga in med din förenings användarnamn och lösenord.

Uppdatera uppgifter

Väl inne i systemet ändar du uppgifter kring styrelse, kontaktperson och medlemsdata så att dessa stämmer. När du är färdig kan du högst upp, under "Senast godkänd", se om du behöver godkänna era uppgifter, detta görs genom att kryssa i kryssrutan och trycka på "godkänn".

Kontakt

Föreningsbyrån
090-16 10 00 (växel)
fritid.bidrag@umea.se

Coronavirus

Råd från myndigheter/advice from authorities: www.umea.se/coronavirus