Startsida Umeå kommun

Lediga tider

Planerar du att ordna en aktivitet och behöver en större samlingslokal eller en idrottshall? Håll koll på vilka lediga tider som finns i kommunens anläggningar. Lokalerna kan bokas av föreningar, privatpersoner, företag eller andra grupper.

Lediga tider kan bokas av alla

Din idrottsförening kanske vill lägga in ett extra träningspass, du som privatperson kanske vill dra ihop kompisgänget för en aktivitet, eller så planerar din arbetsplats ett större event och behöver en lokal. Via webbokning kan du se vilka tider som finns lediga. Det är framför allt under helgen som det brukar finnas lediga tider.

I de allmänna villkoren kan du läsa vad som gäller när du hyr lokal. Exempelvis vad som gäller efter att ni vistas klart i lokalen och att det inte är tillåtet att röka eller dricka alkohol i våra lokaler.

Läs allmänna villkor för hyra av lokaler

Så bokar du lokal

Vem som helst kan när som helst göra en bokningsförfrågan för en viss lokal och tid. Din förfrågan hanteras under kontorstid, veckodagar klockan 8–17 och du får alltid en bokningsbekräftelse via mejl när din bokning har blivit godkänd.

Sök och boka lediga tider via bokningssystemet

Föreningar och kunder till tennishallen på Nolia kan bli webbkunder och boka tider i systemet själva. Kontakta lokalbokningen på Umeå kommun så får du hjälp med att bli webbkund.

Läs mer om hur du avbokar redan bokad lokal

Kostnad och inpassering

Kostnaden för lokalen varierar beroende på lokalens storlek och vilken utrustning du behöver. Om ni är en förening som bokar lokal är det också billigare än för övriga. Betalning för lokalen sker via faktura efter att du har varit i lokalen.

När du bokar en lokal måste du även ha en låstagg för att ta dig in i lokalen. Taggen beställer du efter att du har gjort din bokning.

Din låstagg köper du i receptionen på Umeå Energi Arena Vatten. Taggen kostar 50 kronor och vi vill att du betalar med kort, vi accepterar de flesta varianterna av kort.

Öppettider till Umeå Energi Arena

Läs mer om taxor och avgifter

Läs mer om inpassering till lokaler

Ställ i ordning lokalen

​Kom ihåg att du som har använt lokalen också ansvarar för att ställa iordning lokalen i befintligt skick innan din bokade tid har passerat. Om du har använt innebandysarg eller annan utrustning som tar tid att flytta bör du beräkna längre tid för att städa bort utrustningen.

Kontakt

Lokalbokningen, Föreningsbyrån
fritid.bokning@umea.se

Vi tar helst emot frågor via mejl, men vill du ändå ringa kan du göra det vardagar klockan 10.00–12.00

Telefon: 090-16 18 55

Sök anläggning och ledig tid
Allmänhetens tider

Om du inte vill boka en egen lokal kan du också nyttja allmänhetens tider för vissa aktiviteter.

Läs om allmänhetens tider

Coronavirus

Råd från myndigheter/advice from authorities: www.umea.se/coronavirus

Sidan har granskats 2020-03-11

Sidans kortadress: www.umea.se/ledigatider