Startsida Umeå kommun
bild på sandstrand och hav

Norrmjöle havsbad

Norrmjöle är en av de mest populära stränderna i Umeå kommun. Här hittar du en vid och långsträckt sandstrand med klippor på den östra sidan. Själva badet är väldigt långgrunt och passar ypperligt för barnens vattenlekar.

Norrmjöle är en pärla för barnfamiljer, men även för aktiva ungdomar och äldre par. Förutom sol och bad kan du njuta av vacker utsikt från intilliggande höjder.

Delar av stranden har även sanddyner och klippor som skapar en omväxlande miljö på stranden och som är populära att slå sig ner vid. Här finns både grillplats för dig som vill laga din mat själv och en lekplats för de mindre barnen. Det finns tillgång till skärmar för omklädning.

Vid den östra delen av stranden finns en servering och en lekpark. Serveringen säljer både fika och varm mat. 

Vill du stanna på stranden lite längre finns det uppställningsplatser för husvagn i närheten. Våren 2020 öppnar ställplatserna 30 april.

Toalett och servering är tillgänglig för dig med rullstol.

Gratis wifi

Det trådlösa nätet finns runt kiosken och ner mot strandkanten. Anslut till nätet ”_Umea WiFi”. Godkänn användarvillkoren i webbläsaren, sedan är du i gång. Tjänsten är gratis hela dygnet under juli och augusti.

Kontakt

Sofia Åström
enhetschef
Umeå kommun fritid
090-16 54 02
sofia.astrom@umea.se

Coronavirus

Råd från myndigheter/advice from authorities: www.umea.se/coronavirus