Startsida Umeå kommun

Skridskoåkning

I Umeå kommun kan du åka skridskor på väldigt många ställen. Det finns ett stort utbud av spolade isbanor som oftast hittas vid en skola. Dessutom kan vi erbjuda skridskoåkning i ishallar. De flesta isbanor har belysning som går att tända mellan kl 8-10 och 14-22.

Hitta tider för friåkning för allmäheten i ishallar och på Nolias bandyplan

Spolade isbanor

Så fort vädret tillåter det så spolas isbanor upp, dock tidigast 1 december. Säsongen pågår så länge vädret tillåter, dock längst till och med vecka 10. Isbanorna är öppna dygnet runt och under skoltid används de främst av skolan. Innan du besöker en isbana kan du fundera över hur vädret varit den närmaste tiden. Har det snöat mycket kan plogningen kanske inte hunnits med. Du kan läsa mer om prioriteringarna under "Mer information".

På Nolia idrottscentrum finns en bandybana, en riktigt stor isbana, uppspolad. Till skillnad från de andra isbanorna får du bara åka där när banan inte är bokad. Du kan se när den är ledig i Service- och bokningsguiden som du hittar under "Hitta isbanor".  

Ishallar

I A3 Arena och på Nolia idrottcentrum finns det möjlighet att åka skridskor inomhus. I ishallarna är det många av Umeås hockeyföreningar som har träningar vilket innebär att det bara är vissa tider som är tillgängliga för allmänheten. Vilka tider det är hittar du i Service- och bokningsguiden under "Mer information".

Kontakt

Camilla Lundberg
enhetschef
A3 Arena
Umeå kommun
090-16 16 34
camilla.lundberg.2@umea.se

Sofia Åström
enhetschef
Nolia idrottscentrum och isbanor
Umeå kommun
090-16 54 02
sofia.astrom@umea.se

Isbanor

Hitta isbanor i service- och bokningsguiden, prenumerera på vår SMS-tjänst

Du kan också ladda ner fritidsappen till din mobiltelefon.

Fritidsappen i Appstore (Apple-enheter)

Fritidsappen på Google Play (Android-enheter)

Coronavirus

Råd från myndigheter/advice from authorities: www.umea.se/coronavirus

Sidan har granskats 2020-05-05

Sidans kortadress: www.umea.se/isbanor