Startsida Umeå kommun

Träning för dig som är senior

Onlineträning

Under hösten 2020 får du som är senior tillgång till digitala träningspass inspelade av instruktörer på våra bad. Nytt träningpass kommer varje onsdag samt ett nytt yogapass varannan onsdag. 

Träningspassen är mellan 10 och 30 minuter långa och passar därför bra att göra som en kort rörelsepaus eller som intensiv träning. Passen kommer att vara en blandning mellan yoga, cirkelträning, rörlighet, core och liknande som kan genomföras där du är. Instruktören anpassar träningen så att alla, oavsett nivå, ska kunna delta. För att genomföra passen behöver du inte några redskap, men till vissa kan det vara bra med träningskläder och/eller en matta.

Friskvårdsansvariga på kommunens badanläggningar är ansvariga för passen som de håller tillsammans med badens instruktörer.

Veckans pass

Denna vecka bjuder vi på ett gympapass för hela kroppen. Passet är ca 30 minuter långt och ger träning för hela kroppen. Det börjar med ca 20 minuter stående övningar för kondition, styrka och balans. Sista 10 minuterna består av liggande bålträning och stretch. Den utrustning som behövs är lediga kläder, gärna träningsskor på fötterna och en handduk. En yogamatta eller något annat att ligga på kan också vara skönt.

Digital rörelserunda

Rörelserundan är en GPS-baserad tipsrunda med rörelseutmaningar i Hedlundaparken och i Hörnefors. Det är ett roligt och nytt sätt att röra sig på! Rundan passar lika bra att göra själv som tillsammans med andra. Ta dig till Hedlundaparken eller till Vallabadet i Hörnefors och starta rörelserundan genom tre enkla steg:

  1. Ladda ner appen Tipsrundan på din smartphone.
  2. Öppna appen och scanna QR-koden för den digitala rörelserunda du vill gå.
  3. Skriv in din mejladress som användarnamn - sedan är du igång! Appen är GPS-baserad så du kommer få upp en karta där olika rörelseutmaningar och frågor är digitalt utplacerade. Tryck på de numrerade nålarna (1 till 13) i tur och ordning för att se riktningen till nästa plats. Välj på varje station en utmaning som känns bra för dig!

Rörelserundan för seniorer är skapad inom ramarna för Umeå Kommuns seniorsatsning med stöd av Change the Games utvecklingsprogram för nyskapare som har rörelserikedom som kompass.

Tidigare onlineträningspass

Kontakt

Sofia Eriksson
friskvårdsansvarig
Navet, Sävar simhall
070-611 41 17
sofia.eriksson@umea.se

Anne Lidén
friskvårdsansvarig
Storsjöhallen
090-16 35 02
anne.liden@umea.se

Mer information
QR-kod för rörelserunda i Hedlundaparken

QR-kod för rörelserunda i Hedlundaparken

QR-kod för rörelserunda i Hedlundaparken

QR-kod för rörelserunda i Hörnefors

Coronavirus

Råd från myndigheter/advice from authorities: www.umea.se/coronavirus

Sidan har granskats 2020-10-16

Sidans kortadress: www.umea.se/seniortraning