Startsida Umeå kommun
Detaljbild av gestaltningen ”Lev!”, vid Umeå centralstation.  ©FA+(Ingrid Falk och Gustavo Aguerre)/Bildupphovsrätt2016

Detaljbild av gestaltningen ”Lev!”, vid Umeå centralstation. © FA+ (Ingrid Falk och Gustavo Aguerre), 2016

Kultur

Umeå är känt för sitt kreativa klimat och här finns ett rikt, inspirerande, färgstarkt och debattglatt kulturliv. Och den berömda do it yourself-andan. När en svensk stad skulle utses till Europas kulturhuvudstad 2014 var valet självklart: Umeå.

Kultur för alla smaker

Här finns bland annat ett operahus, fyra uppskattade museer, kaxiga festivaler, en skulpturpark i världsklass, flera konstgallerier, en europeisk filmfestival och oräkneliga musik-, dans- och teatergrupper i alla åldrar.

Väven, kultur och upplevelser mitt i sta'n

Väven består av 24 000 kvadratmeter kultur och upplevelser: Umeå stadsbibliotek, Kvinnohistoriskt museum, konsthall och konstpedagogisk verksamhet, skaparverkstäder, matstudio, gästateljé, digitala labb, biografer, flera scener och mycket mer. Många av lokalerna går också att hyra.

Mer information

Läs mer om kulturnämnden och kulturnämndens verksamhet och kontakt

Kalender

Fler evenemang        

Föreslå evenemang

Evenemangen hämtas
från Allt om Västerbotten.

Sidan har granskats 2019-01-18

Sidans kortadress: www.umea.se/kultur

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.