Startsida Umeå kommun

Vikariat/extrajobb

Som korttidsvikarie inom vård och omsorg jobbar du extra när det behövs, exempelvis om någon i den ordinarie personalgruppen är sjuk. Innan du börjar introduceras du på den aktuella arbetsplatsen.

Du kan du arbeta inom hemtjänst, vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård i hemmet, boende för funktionsnedsatta, socialpsykiatri, personlig assistans, boende för ensamkommande barn samt individ- och familjeomsorg.

Du får arbetslivserfarenhet

Du som utbildar dig till läkare, polis, socionom, undersköterska, sjuksköterska och andra beteendevetenskapliga yrken kan med fördel arbeta extra under din studietid. Du kan också välja att arbeta som vikarie för att få erfarenhet innan du bestämmer dig för att utbilda dig.

Du erbjuds utbildning

Om du inte har utbildning inom vård och omsorg finns det möjlighet att få utbildning via arbetsplatsen.

Som vikarie kan du till exempel ansöka om att läsa vård- och omsorgsutbildning på Viva komvux. Du studerar då på distans med ett flexibelt upplägg, vanligast är 50 procent arbete och 50 procent studier. När du är klar med utbildningen erbjuds du en tillsvidareanställning som undersköterska inom äldreomsorg eller som utbildad boendehandledare/personlig assistent inom funktionshinderomsorg.

Vanliga frågor:

Hur gör man för att söka jobb som vikarie?

Gå in på umea.se/ledigajobb och sök extrajobb som vikarie, annonsen heter "Extrajobb inom vård och omsorg".

Vilka tider arbetar man?

Inom flera av verksamheterna registrerar du själv de tider du har möjlighet att arbeta. Det kan vara både dagtid, kvällar, helger och nätter. Tiderna matchas sedan med verksamhetens behov.

Vilken erfarenhet och utbildning behövs?

Vi ser gärna att du har undersköterskeutbildning eller annan utbildning inom vård och omsorg. Men eftersom det inte finns tillräckligt många utbildade så anställer vi även personer som saknar utbildning.

Kontakt

Bemanningscentrum
090-16 12 00, tryck 2
bemanning.omsorg@umea.se

Telefontider:

Måndag–fredag,
07.00–12.00, 13.00–16.30
Lördag–söndag och helgdagar, 07.00–11.00