Startsida Umeå kommun

Vi vill prata med dig!

Umeå kommun Näringsliv har till uppgift att förbättra förutsättningarna för företagen i kommunen och regionen. Vi vill prata med dig som företagare, företagsledare och din verksamhet för att få veta vilka utmaningar som ni har. Vad säger du, ska vi höras? (I coronatider ses vi skärm mot skärm. Kaffekoppen, den sparar vi och dricker tillsammans så snart vi kan).

– Det spelar ingen roll om du har ett litet eller stort företag, i vilken bransch du befinner dig, eller om företaget är nystartat eller har många år på nacken. Vi vill prata med dig för att få veta vad du står inför, vilka utmaningar du har och vad du vill att Umeå kommun ska hjälpa dig med eller ska göra bättre. Det är särskilt viktigt i denna svåra situation, säger Peter Juneblad, näringslivschef, Umeå kommun.

Den privata sektorn i Umeå har växt kraftigt de senaste tio åren. En anledning är ett nära samarbete mellan kommunen, näringslivet, universiteten och andra aktörer. Det nära samarbetet är ännu viktigare nu när vi befinner oss i en kris. Umeå kommun Näringsliv har till uppgift att på olika sätt bidra till att tillväxten fortsätter. En grupp arbetar med omvärldsanalyser och strategier för att kommunens insatser ska vara relevanta, aktuella och möta den snabbt föränderliga omvärld som vi lever i. Kommunen bevakar också näringslivets intressen när det gäller kommunikationer och annan infrastruktur och arbetar med extern marknadsföring för att stärka Umeås attraktivitet.

Avdelningens näringslivsutvecklare och kommunens näringslivschef har fokus inriktat på att möta företag, att hjälpa dem med kontakter i kommunen, och ta emot synpunkter på vad som kommunen kan förbättra.

– Med kaffekoppsdialogen vill vi skapa uppmärksamhet kring detta arbete och påminna dig som företagare, eller representant för företag och organisationer, om möjligheten att få den hjälp du behöver från kommunen, när du behöver det, särskilt nu, säger Peter Juneblad.

Vill du prata med oss?

Fyll i formuläret nedan så kommer en representant från oss att kontakta dig.Umeå Näringsliv Facebook
Företagslotsen

Företagslotsen hjälper dig som är företagare i mötet med kommunens olika verksamheter. Lotsen ger dig vägledning och samordnar dina kontakter med kommunen.

Här behöver du från början bara kontakta en person i kommunen, även om ditt ärende spänner över flera verksamheter. Enkelt och bra!

Evenemangslotsen

Evenemangslotsen hjälper dig som är arrangör med dina kontakter med kommunen, både när det gäller tillstånd och andra frågor.

Evenemangsguiden, som är en sammanställning av arrangemangsplatser, hjälper dig hitta rätt i arrangemangsstaden Umeå. Vilka platser och lokaler finns det och vem ska du kontakta för mer information?

Läs mer i evenemangsguiden

Tillståndguiden

Tycker du det är svårt att få en överblick över tillstånd som behövs? I tillståndsguiden kan du läsa mer om dem. Tveka inte att höra av dig om det är något du funderar över.

Läs mer i tillståndsguiden

Annan information

Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket har samlat information och tjänster från myndigheter för dig som driver eller vill starta företag: www.verksamt.se. På Verksamt finns även en checklista som är en hjälp för dig som ska starta restaurang.

Sidan har granskats 2020-08-10

Sidans kortadress: www.umea.se/kaffedialog