Startsida Umeå kommun

Upptäck friheten i vardagen på cykel

Att bryta upp från gamla resvanor har aldrig varit enklare. Upptäck friheten i vardagen på cykel, du också.

Enklare att cykla

Det händer mycket i vår cykelstad! Vi arbetar hela tiden för att det ska bli enklare att ta sig fram på cykel i Umeå. Under 2017 och 2018 bygger vi flera nya cykelöverfarter och i augusti öppnar det nya Cykelstället på Kungsgatan där du kan hyra våra eldrivna lådcyklar, tvätta och serva din cykel eller parkera säkert i ett låst garage.

www.umea.se/cykel

Tävlingen är avgjord!

Under sommaren har Umeåborna tävlat om fina cykelpriser genom att dela sina cykelbilder på Facebook eller Instagram och tagga dem med #brytupp. Nu har vi utsett vinnarna och kontaktat dem!

Kolla in vinnarbilderna!

Umeå kommun satsar för klimatet

Kampanjen Bryt upp är en satsning för att få fler att cykla i Umeå. Med kampanjen vill vi dels skapa uppmärksamhet kring alla de cykelfrämjande insatser som Umeå kommun gör, dels väcka den frihetskänsla som många beskriver att cyklingen ger.

Kampanjfilmen – som går som bioreklam och i sociala medier – är en kort film där vi möter lokala Umeåcyklister i vardagliga situationer, och får små glimtar ur verkligheten. Inläsare av dikten ”I rörelse” är Umeåartisten Nathalie ”Cleo” Missaoui, och filmen har föregåtts av annonstavlor med citat från dikten.

Kampanjen är en del av Umeå kommuns klimatarbete och genomförs i projektet Den koldioxidsnåla platsen i samarbete med Umeå universitet. Projektet finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden, Umeå kommun, Umeå universitet, Region Västerbotten, Upab och Umeå energi.

Den koldioxidsnåla platsen

Allmänna tävlingsregler

Uppdaterade tävlingsregler 2018-06-29 (tillägg): Bilden trycks i svartvitt och kan komma att bearbetas.

Du deltar i tävlingen genom att publicera ett foto på Facebook eller Instagram med hashtag #brytupp. Inlägget ska ha någon form av koppling till cykling. För att kunna delta måste du göra ditt inlägg offentligt. Deltar du genom att dela ditt foto på Instagram måste din profil vara offentlig under tävlingsperioden och fram till och med att vinnarna har publicerats 8 september 2018 Notera att datum är ändrat från 25 augusti till 8 september. Använder du inte Instagram eller Facebook går det också bra att mejla ditt tävlingsbidrag till oss på jennie.vennberg@umea.se.

Tävlingen genomförs av klimatprojektet Den koldioxidsnåla platsen och är öppen till och med 5 augusti 2018 klockan 00.00. Vinnare utses av Den koldioxidsnåla platsen och juryns beslut kan inte överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Tävlingen är endast tillgänglig för personer bosatta i Västerbotten. Anställda i Den koldioxidsnåla platsen och deras anhöriga får inte delta.

Deltagares inlägg kan komma att publiceras och annonseras i samband med kampanjen, bland annat på Umeå kommuns Facebooksida och Instagram samt i trycksaker. Bilden trycks i svartvitt och kan komma att bearbetas.

Kom ihåg att om det är fler personer än du själv på bild eller i text behöver du ha deras samtycke till att medverka i tävlingen och kampanjen. Umeå kommun kontaktar dig för att inhämta samtycke för hantering av personuppgifter om en publicering blir aktuell. Umeå kommun använder dina personuppgifter endast för denna tävling och kampanj. 

Vinnaren kontaktas via Facebook eller Instagram senast 10 augusti 2018. Vinnarbilden läggs ut på Umeå kommuns webbplats, Instagram och Facebooksida och visas i samband med öppnandet av Cykelstället på Kungsgatan 8 september 2018 då prisutdelning sker. Notera att öppningsdatum är ändrat från 25 augusti till 8 september. Vinnaren godkänner att bli publicerad med namn och sin bild på Umeå kommuns webbplats och Facebooksida och i samband med prisutdelningen.

Tävlingen är inte sponsrad, godkänd eller administrerad av Facebook och sker inte heller i samarbete med Facebook.

Vinsterna är en elcykel, tre Hövding airbag-cykelhjälmar, tio presentkort på cykelservice.

Europeiska regionala utvecklingsfonden
Vi är en del av Green Umeå
Europeiska regionala utvecklingsfonden
Kontakt

Anna Gemzell
projektledare
Umeå kommun
090-16 16 96
anna.gemzell@umea.se

Jennie Vennberg
kommunikatör
Umeå kommun
090-16 66 72
jennie.vennberg@umea.se