Startsida Umeå kommun

Öppna förskolor

Från och med 17 mars håller samtliga av kommunens öppna förskolor i Umeå stängt för att minska risken för smittspridning av coronaviruset.

Övriga verksamheter på Familjecentralen fortgår som vanligt.

Öppen förskola är en mötesplats för barn och föräldrar. Här kan ni umgås, knyta nya kontakter och ha en trevlig stund i gemenskap. På öppna förskolan arbetar pedagogiskt utbildad personal som gärna lyssnar och ger dig stöd vid frågor och funderingar i ditt föräldraskap. Vi har sekretess.

En vanlig dag på öppna förskolan

Fri lek, pyssel, fikastund och en samling är det vanligaste upplägget på våra öppna förskolor. Under samlingen sjunger, rimmar och ramsar vi tillsammans.

Det kostar ingenting

Det är kostnadsfritt att komma till öppna förskolan. Fika säljs till självkostnadspris men du kan också ta med egen lunch eller fika.

Kom när det passar dig

Du behöver inte anmäla i förväg att du kommer till öppna förskolan. Du är alltid välkommen att delta, på de tider som passar dig. Läs mer om aktiviteter och öppettider på den öppna förskola du ska besöka.

Riktlinjer vid sjukdom

Håll barnen hemma från öppna förskolan när barnen är sjuka. Symtom och allmäntillstånd det vill säga hur barnet äter, sover och orkar delta i de vardagliga aktiviteterna avgör när barnet kan komma. Barnen bör vara feberfria minst en dag innan de återvänder till öppna förskolan. Vid osäkerhet i bedömningen rådgör med BVC sköterskan.

När det gäller magsjuka vill vi att barnen skall vara kräk och diarré fria två dagar innan de återvänder till öppna förskolan. Detta för att undvika smittspridning. Är ditt barn hemma på grund av sjukdom från någon form av barnomsorg gäller samma sjukdoms policy.

Kontakta personalen om du undrar över något.

Coronavirus

Råd från myndigheter/advice from authorities: www.umea.se/coronavirus

Sidan har granskats 2020-05-15

Sidans kortadress: www.umea.se/oppenforskola