Bild

Umeås bibliotek öppnar igen

Nu öppnar Stadsbiblioteket och de övriga folkbiblioteken i Umeå åter sina dörrar, i morgon tisdag den 12 januari. Tills vidare stänger biblioteken senast klockan 18.00 på vardagar och är stängda under lördagar och söndagar.

Variationer mellan biblioteken kan förekomma, Obbola och Umedalen håller till exempel fortsatt stängt tills vidare. Mer information om öppettider och vad som gäller för de olika biblioteken finns på www.minabibliotek.se.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Biblioteken stängdes den 19 december utifrån regeringens rekommendationer.
De öppnas nu åter utifrån att regeringen påtalat att biblioteken bedriver en viktig verksamhet bland annat genom att ge allmänheten möjlighet att använda internet och söka information.

Verksamheten bedrivs med samma restriktioner som innan stängningen. Biblioteken är inga mötesplatser och besöken bör vara så korta som möjligt för att minska risken för smittspridning.

- Det känns mycket bra att åter öppna våra bibliotek eftersom vi vet att det finns förväntningar på att biblioteken ska vara tillgängliga och människor har stort behov av både information och litteraturupplevelser, säger Ingegerd Frankki, bibliotekschef vid Umeå kommun.

 

Sidan publicerades