Inomhusanläggningar stängs

Fritidsförvaltningen håller alla inomhusanläggningar stängda efter regeringen och Folkhälsomyndighetens skärpta rekommendationer. Beslutet gäller tills vidare, men som kortast till och med 24 januari. Utomhusanläggningar hålls fortfarande öppna.

Beslutet är fattat av fritidsnämndens ordförande och innebär att alla badanläggningar, inklusive gym och gruppträning, fritidsgårdar, ungdomens hus, allmänhetens tider samt möjligheten att boka inomhusidrottsanläggningar och sammanträdesrum har stängt. Beslutet gäller tills vidare men som kortast till och med 24 januari.

Tidigare har anläggningarna varit öppna för föreningsverksamhet men från och med måndag 21 december är det endast yrkesverksam elitidrott som får bedrivas i lokalerna.

– Det är såklart tråkigt att vi behöver stänga våra anläggningar igen men vi måste ta hänsyn till den stora smittspridning vi ser just nu och hörsamma regeringens uppmaning. Vi vet att träning och umgänge är otroligt viktigt så vi förstår att många blir besvikna över att vi nu måste hålla stängt, säger Ari Leinonen (S), ordförande, fritidsnämnden.

Utomhusanläggningarna fortfarande öppna

Utomhusanläggningar, som öppnat eller öppnar vid kallare väder, till exempel skidspår och isbanor kommer att fortsätta vara tillgängliga för alla men det är viktigt att besökare tar ansvar och följer myndigheternas riktlinjer.

– Snön lyser med sin frånvaro och de vanliga vinteraktiviteterna saknar nog många just nu. Däremot ligger det ett stort ansvar på oss alla att följa myndigheternas riktlinjer, inte samlas för många eller trängas även om vi är utomhus, säger Ari Leinonen.

Under tisdag 22 december kom Folkhälsomyndigheten ut med ett förtydligande kring utomhusanläggningar.

– Förtydligandet innebär att vi kan behöva stänga utomhusanläggningar om det kommer signaler på att det uppstår trängsel. Jag hoppas att alla tänker på att hålla avstånd så vi kan hålla anläggningarna öppna, säger Stefan Hildingsson, fritidschef.

Möjligt att fortsätta träna på utomhusanläggningar – under vissa förutsättningarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (www.folkhalsomyndigheten.se)

Sidan publicerades