Stödassistent, Magistervägen
Magistervägen 1 är en servicebostad enligt LSS med inriktning mot intellektuell funktionsnedsättning. Verksamheten består i dagsläget av 10 lägenheter fördelat i fyra hus i nära anslutning till varandra. Som personal utgår du från en gemensamhetslägenhet, där gemensamma aktiviteter kan anordnas och där det också finns ett kontor/jourrum. Det individuella stödet till brukaren ges huvudsakligen i den enskildes egna lägenhet.
Dina arbetsuppgifter
Som stödassistent stöttar du brukaren i deras vardag med beviljade insatser som mat, inköp, städ, tvätt, personlig omvårdnad, förflyttningar samt planering av aktiviteter. Du erbjuder individuellt, socialt och praktiskt stöd för att möjliggöra och tillvarata personens egna förmågor och därmed skapa förutsättningar till självständighet. Du jobbar för att göra individen delaktig i sin vardag och ha en meningsfull fritid och/eller sysselsättning.
I arbetet ingår även dokumentation, journalföring, arbete med genomförandeplaner samt medicinhantering. Som stödassistent kommer du att ha kontakt med förvaltare, vårdinsatser och myndigheter.
Rökning, tunga lyft, pälsdjur och hot och våld kan förekomma.
Magistervägen ingår tillsammans med ett antal andra verksamheter i ett pilotprojekt kring geografisk samplanering. Det innebär att du kommer att ha din huvudsakliga placering på Magistervägen men en del av din arbetstid kommer att vara förlagd på andra verksamheter som också ingår i projektet. Schemat läggs i en 8-veckorscykel och arbetstiderna är dag, kväll, helg och journatt.
Om dig
Som person är du lugn och trygg, engagerad och har god självkännedom. Du arbetar strukturerat och professionellt i samarbete med arbetslag, chef och övrigt nätverk.
För att du ska kunna kommunicera med brukare, anhöriga och kollegor, skriva och ta del av vårddokumentation samt erhålla medicindelegering krävs det att du har goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift. Du behöver även ha en god datavana då det är en viktig del i arbetet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet
Krav:
- Vi söker dig som är utbildad undersköterska, socionom eller har en annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
Meriterande:
- Erfarenhet av verksamhetsområdet intellektuell funktionsnedsättning
- Erfarenhet av lågaffektivt bemötande vid hot- och våldssituationer
- B-körkort
Välkommen in med din ansökan!
Om Umeå kommun
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har cirka 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?
Här kan du ta del av hur det är att leva och bo i Umeå: Flytta - Umeå kommun
Umeå kommun ingår i tre förvaltningsområden för finska, meänkieli och samiska www.umea.se/minoriteter.
Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Ta del av våra förmåner här.
Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte oss om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.
Övrig information
Tillträde: 2025-05-01
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Antal lediga befattningar: 1
Referensnummer: 2024/985
Kontakt:
Erik Gabrielsson, Enhetschef, 090-162557
Facklig företrädare:
Helena Rönngren, Kommunal, 010-4429662
Publicerat: 2025-01-09
Sista ansökningsdag: 2025-01-23