Startsida Umeå kommun
Bildcollage

Kultur för seniorer

Vi skapar förutsättningar för seniorer i kommunen att ta del av konst och kultur. Vi skapar förutsättningar för delaktighet, eget skapande och spännande möten.

Kultur för seniorers uppdrag är att producera och verkställa arrangemang för målgruppen seniorer, alla +65 år i kommunen.

Vi arbetar med livslångt lärande, med det egna uttrycket och kulturella möten och upplevelser.

Vi initierar arrangemang i samverkan mellan aktörer för ett breddat utbud och informerar våra målgrupper om arbetet, bland annat via kommunens webbplats.

Kultur för seniorer arbetar i enlighet med Umeå kommuns kulturpolitiska program: "att bidra till ökad livskvalitet och folkhälsa genom att engagera fler föreningar och kulturutövare för att stimulera äldre att bli aktiva i kulturlivet”.

Kultur är kommunikation.
Kultur ger glädje och välbefinnande.
Kultur ger hälsa.

Nyheter

Prenumerera på nyheter

Vill du prenumerera på nyheter om kultur för seniorer?
Fyll i din mejladress och klicka på "OK". Som prenumerant får du ett mejl när en nyhet publiceras. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

När du anmäler dig samtycker du till att vi sparar och använder din mejladress för att skicka nyheter om kultur för seniorer. Läs mer om behandling av din mejladress för denna prenumerationstjänst och dina rättigheter på www.umea.se/prenumerationbehandling.

Hantera prenumeration
Kommande arrangemang

Vi har ställt in alla arrangemang till och med 31 maj enligt Folkhälso­myndighetens rekommendation att personer i riskgrupp och 70+ begränsar sina sociala kontakter under en period.


Vi tar ställning längre fram till kommande tidsperiod.

Arrangemnag i Väven
Kontakt

Madelene Edlund
kulturkonsulent
090-16 34 39
madelene.edlund@umea.se 


Cecilia Gustafsson
kulturkonsulent
090-16 34 12
cecilia.gustafsson@umea.se

Sidan har granskats 2020-04-02

Sidans kortadress: www.umea.se/senior