Glada seniorer med Väven i bakgrunden

Kultur för seniorer

Kultur för seniorer är en unik kommunal verksamhet, en plattform för dig som är 65 år eller äldre, där du erbjuds kultur i dess vidaste bemärkelse. Här finner du kvalitativa kulturmöten, workshops och stora evenemang för flera hundra personer.

Här skapas förutsättningar för kommunens seniorer att ta del av konst och kultur, delaktighet, eget skapande och spännande möten. Kultur för seniorer lyssnar av inspel, intressen och synpunkter för att utveckla verksamheten. Arrangemangen hålls på dagtid, vardagar och med fri entré som ledstjärna.

Vi vill bidra till ökad livskvalitet och folkhälsa genom att engagera föreningar och kulturutövare för att stimulera äldre att bli aktiva i kulturlivet.

  • Quiz i allmänna kunskaper

    Om du inte riktigt anser dig platsa i Vem vet mes t eller Vem vill bli miljonär - välkommen till vår frågesport!
  • Slow Art- konstvisning

    Vill du utmana ditt seende och sättet att uppleva konst på? Då är du varmt välkommen att prova en annorlunda visning i Fredrik Lindqvists utställning i Umeå kon...

Prenumerera på nyheter

Vill du prenumerera på nyheter om kultur för seniorer?

  • Fyll i din mejladress och klicka på "OK".
  • Som prenumerant får du ett mejl när en nyhet publiceras.
  • Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

När du anmäler dig samtycker du till att vi sparar och använder din mejladress för att skicka nyheter om kultur för seniorer.
Läs mer om behandling av din mejladress för denna prenumerationstjänst och dina rättigheter på www.umea.se/prenumerationbehandling

Hantera prenumeration
Sidan publicerades www.umea.se/seniorkultur