Information om coronavirus: Skärpta råd i Västerbotten

Följ skärpta lokala råd från Folkhälsomyndigheten och Region Västerbotten. Gör vad du kan för att hjälpa till att bromsa den ökande spridningen av covid-19 i länet. Ditt val gör skillnad!

Information om coronavirus: Skärpta råd i Västerbotten

Följ skärpta lokala råd från Folkhälsomyndigheten och Region Västerbotten. Gör vad du kan för att hjälpa till att bromsa den ökande spridningen av covid-19 i länet. Ditt val gör skillnad!

2020-11-11:

Inga idrottsanläggningar och lokaler går att boka. Bokningar under tiden för de skärpta råden kommer att avbokas med undantag för föreningar som själva måste avboka idrottsanläggningar och lokaler.

Vissa målgrupper är undantagna åtkomsten till idrottsanläggningarna.

Åtgärderna utgår från de nya lokala allmänna råden för Västerbottens län. Vid eventuell förlängning av dessa förlängs även detta beslut.

Läs mer om vad som gäller vid bokningar av våra anläggningar och lokaler

Läs mer om vad som gäller för föreningar vid bokning av anläggning och lokaler

Boka anläggningar och lokaler

Sidan publicerades

Du kan boka Umeå kommuns lokaler och anläggningar oavsett om du bokar för en förening, som privatperson eller för ett företag. Vi har lokaler för olika typer av aktiviteter. Din idrottsförening kanske vill lägga in ett extra träningspass, du som privatperson kanske vill dra ihop kompisgänget för en aktivitet, eller så planerar din arbetsplats ett större event och behöver en lokal.

Så bokar du lokal

Vem som helst kan när som helst göra en bokningsförfrågan för en viss lokal och tid. Via webbokningen kan du se vilka tider som finns lediga och boka. Det är framförallt under helgen som det brukar finnas lediga tider.

Återkommande bokningar i idrottslokaler eller bokningar för särskilda, större arrangemang kan du behöva ansöka om. Läs mer om hur du genomför olika typer av bokningar

Din förfrågan hanteras under kontorstid, veckodagar klockan 8–17. Du får alltid en bokningsbekräftelse via mejl när din bokning har blivit godkänd.

Sök och boka lediga tider via service- och bokningsguidenlänk till annan webbplats


Föreningar och kunder till tennishallen på Nolia kan bli webbkunder och boka tider i systemet själva. Kontakta lokalbokningen på Föreningsbyrån så får du hjälp med att bli webbkund.

Kostnad och inpassering

Kostnaden för lokalen varierar beroende på typ av lokal, befintlig utrustning och lokalens storlek. Om ni är en förening som bokar lokal är det också billigare än för övriga. Betalning för lokalen sker via faktura efter att du har varit i lokalen.

Se avgifter för lokaler och anläggningar

När du bokar en lokal måste du även ha en låstagg för att ta dig in i lokalen. Taggen beställer du efter att du har gjort din bokning.

Läs mer om inpassering till lokaler

Ställ i ordning lokalen

​Kom ihåg att du som har använt lokalen också ansvarar för att ställa iordning lokalen i befintligt skick innan din bokade tid har passerat. Om du har använt innebandysarg eller annan utrustning som tar tid att flytta bör du beräkna längre tid för att städa bort utrustningen. Om ni upptäcker att det är dåligt städat eller undanplockat när ni kommer är det viktigt att ni meddelar detta för att ni inte ska drabbas av någon annans avgift.

Se de allmänna villkoren för gällande regler för olika typer lokaler

Avbokning av tid i lokaler

För att avboka skickar ni ett mejl till fritid.bokning@umea.se med uppgift om vilken/vilka tider, i vilken lokal som ska avbokas.

För att slippa debitering behöver ni avboka ett visst antal dagar i förväg. Beroende på vilken typ av lokal och för vilket typ av arrangemang ni bokat gäller olika antal dagar. Dagarna räknas inklusive röda dagar.

  • För avbokning av träningstid behöver ni avboka senast 4 dagar innan.
  • För avbokning av matcher/arrangemang behöver ni avboka 10 dagar innan.
  • För tennis/badminton behöver ni avboka 2 dagar innan.
Sidan publicerades