Flera rum i fil med svartvita fotoväggar, gamla möbler och koffertar.

”I rikets hemliga tjänst” – utställning på Kvinnohistoriskt museum.

Kulturevenemang för dig med synnedsättning

Under hösten erbjuder Synskadades riksförbund (SRF), tillsammans med samarbetsparter, en rad syntolkade evenemang för dig som inte ser så bra eller inte alls.

Hösten 2024 är fylld av evenemang där professionella syntolkar ger dig som har en synnedsättning möjligheten att ta del av allt från dans, utställning och nycirkus till opera och teater. I programmet finns evenemang både i Umeå och Skellefteå.

Höstens utbud

Upplev bland annat nycirkus – överraskande, fantasifullt och poetiskt. Du får följa med till ett vackert och tillitsfullt cirkusuniversum, fyllt med humor, fara, drömmar, nervpirrande luftakrobatik… och hinkar!

Eller varför inte gå på en spännande utställning på Kvinnohistoriskt museum? Under andra världskriget rekryterades hundratals kvinnor till olika uppdrag inom den svenska underrättelsetjänsten. Efter kriget förblir dessa kvinnors ansträngningar en bevarad hemlighet. Än idag kan vi bara få en glimt av vad som hände genom historiens små nyckelhål.

Dessa evenemang och många fler finns i Kikaren, höstterminens program för syntolkad kultur:

Syntolkad idrott

Under terminen planerar SRF syntolkning av hockeymatch med Skellefteå AIK. Mer information kommer under hösten. Håll koll på SRF Västerbottens webbplats:
Aktuellt från Synskadades Riksförbund Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (srf.nu) eller på Facebook.

Kontakt och anmälan

Har du frågor eller vill anmäla dig till evenemang är du välkommen att ringa eller mejla:

SRF Västerbotten
090-18 96 33
vasterbotten@srf.nu

Sidan publicerades