Information om coronavirus: Skärpta råd i Västerbotten

Följ skärpta lokala råd från Folkhälsomyndigheten och Region Västerbotten. Gör vad du kan för att hjälpa till att bromsa den ökande spridningen av covid-19 i länet. Ditt val gör skillnad!

Information om coronavirus: Skärpta råd i Västerbotten

Följ skärpta lokala råd från Folkhälsomyndigheten och Region Västerbotten. Gör vad du kan för att hjälpa till att bromsa den ökande spridningen av covid-19 i länet. Ditt val gör skillnad!

Skidåkning, skidbackar

I Umeå kommun finns flera längdskidspår för dig som gärna tar en tur ute i det fria under vinterhalvåret. Under sommaren fungerar de flesta spåren som motionsspår. Slalombacken Bräntbergsbacken finns på Mariehem för dig som hellre åker nedför.

Vecka 49

Efter intensivt arbete i helgen är nu Nydalas konstsnöspår 1,2 km öppet för klassiskt och skate. Vi hoppas på kallgrader och mer snö så vi kan fortsätta på 1,8 km slingan. Dags- och årskort säljs via IFK Umeå. Tänk på att hålla avstånd och visa hänsyn i spåret.

Välkommen till skidspårsäsongen 2020/2021!

Se skidspår i anläggningsregistretlänk till annan webbplats

Köp dags- och årskort/priserlänk till annan webbplats (www.ifkumea.se)

Prenumerera på aktuell information om skidspår!

Hantera prenumeration

Du kan välja att prenumerera på information om aktuell spårstatus. Som prenumerant får du ett mejl de gånger som informationen uppdateras.

Fyll i din mejladress och klicka på "OK". Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

När du anmäler dig samtycker du till att vi sparar och använder din mejladress för att skicka uppdateringar om skidspåren. Läs mer om behandling av din mejladress för denna prenumerationstjänst och dina rättigheter på www.umea.se/prenumerationbehandlinglänk till annan webbplats.

Personuppgiftsansvarig:

Fritidsnämnden
901 84 Umeå

Nydala konstsnöspår

Umeå kommun preparerar varje år ett konstsnöspår på Nydala för att kunna förlänga skidsäsongen för skidåkande medborgare.

Spåren prepareras oftast mellan klockan 07.00 och 09.00. Vill du veta exakt när spåret har preparerats kan du abonnera på vår sms-tjänst eller ladda ner fritidsappen, där all information finns.

Välj anläggning och prenumerera på sms-tjänstlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Konstsnöspåret sköts om av IFK Umeås skidsektion och är avgiftsbelagt.

Flera längdskidsspår i Umeå kommun

Inom Umeå kommun finns det flera mil längdsskidspår att utnyttja. Vissa av spåren är elljusspår och några dagljusspår.

Elljusspår, motionsspår

Slalom i Bräntbergsbacken

Bräntbergsbackens drift sköts av UHSK Umeå skidklubb. Umeå kommun ser till att liften är intakt, pistar backen och ser till att ved finns vid grillplatserna.

Öppettider och information finns på UHSK:s webbplatslänk till annan webbplats.

Vill du veta när backen är pistad, prenumerera på sms-tjänstlänk till annan webbplats.

Sidan publicerades