Stäng

Hemlighetsfull sång och ny utemiljö lockade besökare till Stöcke

Lördag 24 augusti bjöd Mötesplats Stöcke på en händelserik dag med festlig invigning av utemiljön och premiär av succékonceptet Maskerad sångare Stöcke. Föreningen Stöckebygdens utveckling står bakom och har fått finansiering från Umeå kommuns landsbygdsstöd.

Nora Filipsson är en av arrangörerna. Målet var att locka 200 besökare och uppnå 100 % glädje – och det målet uppnåddes med råge. Underhållningen under dagen, Maskerad sångare, var en lokal variant av det populära TV-programmet där deltagare i färgglada dräkter framför låtar. En jury bestående av fyra lokala profiler från Stöcke och publiken fick därefter försöka gissa vem som dolde sig bakom masken.

– Det känns jättekul att ta ett populärt koncept hit till Stöcke och göra det till vårt eget! Stämningen var otrolig och vi uppskattar att det kom cirka 500 besökare under dagen, berättar Nora Filipsson.

Ny utemiljö för lek och gemenskap

Förutom Maskerad Sångare Stöcke invigdes också den nyligen upprustade omgivningen intill aktivitetsanläggningen. Träd och buskar har planterats och en grillplats har anlagts, även detta delvis finansierat av Umeå kommuns landsbygdsstöd. En stor lekplats, cykelkulle och basketplan som inbjuder till lek och aktivitet för de yngsta och en boulebana är andra nyheter på platsen. Det firades med tal, godisregn och ballonglossning av det så kallade ”Stöckehjärtat” som släpptes fri mot den klarblåa himlen.

– Umeå kommuns landsbygdsutvecklingsstöd riktar sig till insatser som bidrar till en levande bygd och det var dagens evenemang ett fint exempel på. Den här typen av aktiviteter bidrar till stärkt gemenskap, nya möten och en attraktiv boendemiljö, säger Linn Alexandersson, landsbygdsstrateg på Umeå kommun.

Lokalt engagemang för en livskraftig landsbygd

Under dagen var även flera andra lokala aktörer på plats, bland annat Eklagårdens café från Norrmjöle som sålde nygräddade surdegsbröd, bullar och nypressad äppelmust. Sörböle fårgård- och gårdsbutik sålde tovade alster och hantverk och Grönsaksfabriken erbjöd färska grönsaker. Även föreningens stora sponsor Coop var på plats och delade ut generösa goodiebags till de yngre besökarna och bjöd på svalkande glass i solskenet.

– Det är tack vare det lokala engagemanget och stödet från kommunen som sådana här satsningar kan genomföras. Det här evenemanget visar verkligen kraften i gemenskap och hur viktiga mötesplatser är för att främja sociala band och skapa glädje i vårt samhälle, säger Maria Bergstén, ordförande i föreningen Stöckebygdens utveckling.

Sök Umeå kommuns landsbygdsstöd

Umeå kommuns landsbygdsstöd, Stöd till lokalt ledd utveckling (LLU-stöd), syftar till att stärka föreningar och icke-vinstdrivande aktörer på Umeås landsbygder. Målet är att stötta lokala initiativ som gynnar bygden och som bidrar till lokal utveckling utifrån ett tydligt gräsrotsperspektiv.

Ange alt-text; vad bilder föreställer.

Bildtext: Dubbelklicka på bilden och välj flik texter. Även alt-text om bilden är informationsbärande.

Sidan publicerades