Information om coronavirus: Skärpta råd i Västerbotten

Följ skärpta lokala råd från Folkhälsomyndigheten och Region Västerbotten. Gör vad du kan för att hjälpa till att bromsa den ökande spridningen av covid-19 i länet. Ditt val gör skillnad!

Information om coronavirus: Skärpta råd i Västerbotten

Följ skärpta lokala råd från Folkhälsomyndigheten och Region Västerbotten. Gör vad du kan för att hjälpa till att bromsa den ökande spridningen av covid-19 i länet. Ditt val gör skillnad!

Medskapande

Tomtebo strand ska växa fram i samverkan och med stor delaktighet av umebor och intressenter.

Vi vill göra processen så transparent som möjligt och skapa hög delaktighet i framtagandet av detaljplan och skapandet av en hållbar boende- och livsmiljö.

Syftet med delaktigheten och medskapandet är att samla, skapa och förmedla kunskap för att kunna skapa en hållbar stadsdel. En stadsdel där de boende kan känna delaktighet, stolthet och vill stanna livet ut.

Här ser du resultatet av genomförda dialoger och andra synpunkter.

Vill du få inbjudningar till workshops och möten?

Klicka här för att vara med!

Hur kan du vara med?

Dialogfrågor

På dialogplatsen, i kommunhörnan på Väven och på webben finns alltid olika dialogfrågor som vi vill att så många som möjligt svarar på.

Aktuella dialogfrågor:

Vad krävs för att kunna leva ett hållbart vardagsliv? Ny!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hur är din favoritplats?länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dialogplatsen i skogen

Vid parkeringen, i korsningen Olle Fiskares väg/Carlskroken,länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns en samlingsplats för delaktighet. Ett bänk som är ett konstverk av Jögge "Sur-Olle" Sundqvist finns på platsen. Fröet som spricker upp i något som vi inte vet vad det är eller vad det ska bli, ska symbolisera utvecklingen av Tomtebo strand som ska ske med stort medskapande av umeborna. Välkommen att svara på dialogfrågorna där.

Dialogkuben i Kommunhörnan

I kommunhörnan på biblioteket i Väven finns möjligheter att följa processen i vår utställning på hjul. Där kan du också lämna synpunkter, både digitalt och på papper.

Medskapande möten

Det kommer att genomföras workshops och möten under hela processen där vi tillsammans skapar Tomtebo strand.

Du kan komma med på inbjudningslistan för denna typ av workshops.

Webben

Nu är du på kommunens webbplats. Här finns all kommunal information om planeringen av stadsdelen.

Eftersom det är ett samverkansprojekt finns också en portalwebb för Tomtebo strand - www.tomtebostrand.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Där är byggaktörerna och de kommunala bolagen också avsändare. Den kommer att finnas kvar även efter att detaljplanen blivit klar.

Alla dialogfrågor kommer du åt via webbsidorna.

Sidan publicerades