Detaljplan för del av Stöcke 7:21
Syftet med detaljplanen är att skapa planmässiga förutsättningar för skola och förskola med tillhörande funktioner anpassade till platsens förutsättningar. Planen syftar även till att bibehålla en grön naturkil mot jordbruksmarken samt att möjliggöra god dagvattenhantering inom området. Detaljplanen syftar även till att ta höjd ytmässigt för framtida behov av skolverksamhet i Stöcke.
Diarienummer BN-2023/00335
Byggnadsnämnden beslutade om att inleda planläggning 2023-06-15.
Protokollsutdrag
En miljöbedömning ska göras för detaljplanen enligt plan- och bygglagen (2010:900) och miljöbedömningsförordningen (2017:966).
Undersökning av miljöpåverkan är anslagen från 2024-06-19 till 2024-07-10
Handlingar
Samråd – Aktuellt skede
När ett förslag till en detaljplan arbetas fram ska kommunen samråda med olika intressenter. Framför allt för att de som berörs ska få insyn och möjlighet att lämna synpunkter, men också för att samla in kunskap om det aktuella planområdet.
Detaljplaneförslaget är på samråd från 2024-12-06 till 2025-01-08
Dialogtillfälle
Ett dialogtillfälle kommer hållas i matsalen för Stöcke skola, måndag 16:e december. Lokalen är öppen för drop in mellan kl 17.00 och 19.00 då representanter för kommunen kommer vara på plats för att svara på frågor om planförslaget.
Planbeskrivning och plankarta
Handlingar
Lämna dina synpunkter
Under samrådsskedet kan du lämna dina synpunkter på detaljplanen. Fyll i formuläret nedan, dina synpunkter visas inte på webben utan sammanställs till handläggaren. Synpunkter lämnas senast 8 januari 2025.
Granskningen är sista möjligheten för de som berörs att tycka till men också ett tillfälle för att se hur synpunkter från samrådet påverkat planförslaget. Den som inte framfört synpunkter senast under utställningstiden eller granskningen, har inte rätt att överklaga ett eventuellt beslut om antagande av planen.
Detaljplaner antas av byggnadsnämnden eller kommunfullmäktige.
Byggnadsnämndens eller kommunfullmäktiges beslut om antagande får laga kraft tre veckor efter det att beslutet anslagits på kommunens anslagstavla, förutsatt att beslutet inte överklagas.